Acest articol va invata cum sa preparati Kombucco Orientalis cu cea mai mare valoare nutritiva, curativa si cu un gust extraordinar de bun. Oricine are cumparat un KIT Kombucco Orientalis poate inlocui instructiunile primite cu prezentele instructiuni de preparare. Inainte de a incepe va voi spune cateva lucruri despre miere. Despre Kombucco Orientalis nu va voi spune nimic pentru ca veti gasi diverse informatii pe restul acestui site.
Mierea
Palestina si Arabia abunda in miere, care le era bine cunoscuta vechilor israeliti - atat de cunoscuta incat toate lucrurile dulci precum siropul preparat din smochine sau curmale presate, sucurile dulci si seva copacilor se numeau "miere", ducand la unele confuzii.
De asemenea, mierea de albine este mentionata si in Biblie. Biblia foloseste cuvintele "miere de albine" intr-o relatare despre Ionatan care a intrat intr-o padure de pe Muntele Efraim. El a gasit mierea curgand efectiv din copaci si revarsandu-se pe jos:
"Si a ajuns gloata la faguri si iata mierea curgea din ei. [...]. Ionatan [...] a intins varful toiagului din mana sa si l-a varat intr-un fagure de miere si apoi si-a dus mana la gura. Atunci ochii sai s-au luminat inviorati." (Cartea intai a lui Samuil, 14:26-27)
Taramul fagaduintei din Biblie este mentionat de douzaci si una de ori ca fiind o tara unde curge lapte si miere. Faptul ca albinele lasa mierea sa curga din faguri se intampla ocazional, in timpul unei mari abundente de nectar, dupa cum poate confirma orice apicultor. Intr-adevar, calatorii din vremuri mai recente din Israel au relatat ca au vazut faguri enormi atarnati in copaci, cu mierea scurgandu-se efectiv din ei.
Strabunii nostri foloseau mierea ca remediu in toate cazurile, de la artrita si astm pana la arsuri, constipatie si mahmureli, de la guturai la hemoroizi, de la migrene, pecingine si varice ulcerate pana la rani suferite in lupte. Magia mierii este atat de mare incat putea preveni infectiile si accelera vindecarea. De aceea va recomandam sa inlocuiti zaharul din Kombucco Orientalis cu miere. Prin fermentatie cu Kombucco Orientalis zaharurile din miere se transforma in substante sanatoase precum enzimele si vitaminele, iar ingredientii activi continuti deja in miere se vor gasi si in bautura Kombucco Orientalis obtinuta. Astfel veti obtine un produs cu o valoare terapeutica crescuta. Probabil ca multi dintre dv. nu pot consuma efectiv miere pentru ca este prea concentrata si prea dulce. Bautura Kombucco Orientalis insa, va avea un gust dulce-acrisor racoritor, carbogazoasa ca un sifon si va fi o placere sa o consumati atat dv. cat si rudele, prietenii si chiar copiii, care o vor considera un deliciu. La sfarsitul acestui articol va vom spune cum sa preparati aceasta bautura.
In continuare va vom invata cum sa descoperiti mierea falsificata.
- Mierea trebuie sa fie pura, deloc sau cat mai putin procesata termic;
- Mierea trebuie sa aiba un inalt nivel de polenizare, ceea ce presupune sa nu fie filtrata;
Bineinteles, in Romania aveti mari sanse sa gasiti miere de proasta calitate, cu glucoza, zahar sau alti compusi chimici adaugati pentru a spori cantitatea in detrimentul calitatii. Majorotatea mierii este lichida, ceea ce inseamna ca a fost tratata termic. Mierea naturala se cristalizeaza dupa un timp de la recoltare. De aceea nu va feriti de mierea cristalizata. Intrebati producatorul daca mierea a fost sau nu filtrata. Incercati sa obtineti o miere cat mai pura.
Iata cum se poate verifica daca mierea este sau nu contrafacuta: luati cateva bete de chibrit si introduceti-le cu gamalia in miere. Lasati-le cateva minute in miere si apoi incercati sa le aprindeti. Daca se aprind atunci mierea este buna. Daca nu, mierea este contrafacuta. Atentie insa: exista producatori care chiar mentioneaza pe ambalaj faptul ca produsul respectiv este miere cu glucoza. Cititi cu atentie ambalajul si nu cumparati acest produs.
Reteta Kombucco Orentalis cu miere
Luati-va la indemana instructiunile de preparare pentru Kombucco Orientalis si urmariti-ma:
1. PREPARATI APA CU MIERE: FIerbeti apa si lasati-o sa se raceasca aproape de tot. Cand mai este putin calduta adaugati miere in cantitate cu 30% mai mare fata de cea mantionata in reteta (1,3 Kg / 10 litri);
2. PREPARATI INFUZIA: Aici urmati reteta fara nici o modificare;
3. ETAPA FINALA: Si aici urmati reteta fara nici o modificare. Nu uitati sa amestecati zilnic in bautura;
4. DUPA FERMENTATIE: Cand gustul este cel dorit amestecati bine bautura pentru omogenizarea drojdiilor. Apoi imbuteliati bautura in sticle de sticla de 1 litru si astupati-le ermetic cu dopuri (daca aveti dopuri de cauciuc este foarte bine). Cand turnati bautura in sticle folositi o palnie peste care ati plasat o sita pentru a filtra drojdiile prea mari.
5. CARBOGAZIFICARE: Lasati sticlele astfel ambalate in bucatarie, unde este mai cald. Dupa 2 zile verificati sticlele: scoateti un dop si vedeti daca bautura este acidulata. Acidul (dioxidul de carbon) trebuie sa vie vizibil, ca la apa minerala. Sunetul scoaterii dopului trebuie sa fie ca la sampanie. Daca nu s-a acidulat, mai lasati-le pana se aciduleaza bine. Daca dopurile incep sa sara puneti-le la loc si lasati-le pana se aciduleaza bine. Nu le lasati prea mult pentru a nu exploda sticlele datorita presiunii.
6. PASTRARE SI CONSUM: Dupa ce bautura s-a acidulat bine, puneti-o la un frigider bun, care sa tina foarte rece, dar nu la congelator. In cazul in care frigiderul nu este foarte bun, aerisiti sticlele periodic pentru a preveni spargerea datorita presiunii. Bautura astfel obtinuta se pastreza ani de zile fara sa-si piarda calitatile - ba mai mult- cu cat este mai veche cu atat este mai buna. Gustul este sublim - veti dori sa inlocuiti orice racoritoare cu Kombucco Orientalis obtinuta cu miere, dupa prezenta reteta. Dupa o perioada, in sticle se vor forma drojdii maronii ce se vor depune la fund si drojdii transparente, gelatinoase deasupra. Acesta este o dovada ca bautura este vie, plina de elemente nutritive. Drojdiile gelatinoase se vor elimina la consum. Cele depuse pe fund nu deranjeaza si pot fi lasate acolo. O eventuala strecurare si a acestora ar pierde dioxidul de carbon scazand placerea de a bea acest produs.
Sper ca veti obtine satisfactie deplina cu Kombucco Orientalis.
Articol preluat de la http://plante.netfirms.com/k-pedia/miere1.htm